Големите кавички

10:45, 21 ное 21 / Големите кавички 25 2384 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (25 - 29 октомври)

На всеки следващ избор антирекордите по избирателна активност са налице. Не бих се учудил и днес да е така. Но гледах тези хора, които са блокирали някакви пътища (срещу изборния туризъм – бел. ред.) и ми направи впечатление, че те смятат, че това има някакво значение. Не, мили хора - това, че сте завардили някакъв път няма никакво значение. Единственото значение Турция да няма възможност да интервенира в българския политически живот е да се гласува.

Т.е. колкото повече българи гласуват, толкова по-малко значение ще има какво Турция прави…Гласуващите турци не могат да са проблем за нас. Проблем са негласуващите българи. Когато българите не гласуват не могат да се сърдят, че турците гласуват.

За тези хора има хубава българска дума – вадеварджии. Седят вадевард. Турците гледат мача „Галатасарай“ – „Фенербахче“, нашите седят и вардят проходите да не дойде турската армия. Единственото, което е важно тези хора да отидат до секциите и да гласуват, а не да седят там“. Това коментира журналистът Георги Милков във връзка с очакванията за изборната активност на балотажа за президент и провежданата протестна акция срещу изборния туризъм от Турция, данни за какъвто обаче днес няма.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама