Радев: Разумът надделя над апатията и лъжата

21:05, 21 ное 21 / Избори 2в1 25 1306 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Връщането на статуквото на бял кон - не се състоя, заяви избраният за втори президентски мандат според първите социологически данни Румен Радев в изявление след края на балотажа.

Приключи един безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта“, коментира Радев.

По думите му очакванията, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. България издържа изпита по демокрация, не се подаде на опитите да се посее етническо напрежение. Разумът надделя над апатията и лъжата“, изтъкна той. 

Паралелно преброяване: Румен Радев печели изборите

Искам да поздравя и проф. Герджиков и всички кандидати за президент и вицепрезидент, затова, че дадоха своите идеи в тази кампания и разбира се, своя принос и своето участие. Благодаря от сърце на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с г-жа Йотова. Да благодарим на щаба и на нашия прекрасен Инициативен комитет, на хората, които застанаха с имената и авторитета си зад нас, на партиите, които ни подкрепиха, с които споделяме общи идеи, каузи и цели за бъдещето на България“, отбеляза Румен Радев. 

Той благодаря на всички българи, които днес излязоха да гласуват и да защитят гласа си за България. Изказа благодарности и на хората от комисиите, на служителите на реда и на всички, които са работили и продължават да осигуряват изборите. 

Това е победа на взаимното ни доверие. Победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успеем. Нашият слоган „С вас сме“ остава наше кредо и в бъдеще. Предтсоят ни още много и то сериозни усилия, но България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист“, изтъкна Радев. 

Радев подчерта, че новият парламент няма право на грешка и протакане, защото хората няма да простят. Според него всеки, който пренебрегне това, ще бъде отречен от хората. „Очакванията на обществото ни са, че трябва да се види отчетливо политическо мнозинство, което да предприеме незабавно реформи в съдебната система, да не допусне социално-икономическа криза през зимните месеци, да осигури нуждаещите се, да вземе отлагани с години решения. Борбата с пандемията остава приоритетна задача. Новото правителство не трябва да отстъпва от националните позиции, особено когато залогът е за българската идентичност и история и правата на нашите сънародници зад граница“, каза още той. 

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък посвети победата им на покойния си баща и на Стефан Данаилов. „В личен план, посвещавам тази победа на моя баща, който за съжаление не е сред живите, защото той ме направи силното и смело момиче. В политически план посвещавам тази победа на един голям българин, който пръв ни се довери преди 5 години - на Стефан Данаилов“.

Тя също изрази благодарност към българските гласоподаватели, които са им гласували подкрепа, както и на Инициативния комитет и хората, които са застанали с името и честта си зад тях.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 05:49, 23 ное 21

Сега ще отидат с черния кон към затвора

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама