Христина Вучкова постави световен рекорд по победи с волейболния Конеляно

17:51, 22 ное 21 / Спорт 25 1889 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българската волейболистка Христина Вучкова постави с отбора на италианския Конеляно световен рекорд от 74 поредни мача без загуба. Нейният принос за това е съществен. 

Вчера тимът постигна поредната победа в шампионата от 3:0 гейма над отбора на Тренто. Конеляно няма загуба от почти две години насам, печелейки национални и международни трофеи мач след мач. 

Иван Петков напусна женския национален отбор по волейбол

Знаех в какъв отбор идвам: най-силният в света за миналата година. Трябваше да се доказвам във всяка тренировка, всеки ден, но се оказа, че момичетата са много земни и много бързо ме приеха, бързо се сприятелихме и обединихме. За пореден път се доказа, че с голям колектив се постигат големи резултати… Всички сме обединени в една кауза - победата. Не съм усетила, че съм тук от два-три месеца. Още първия ден момичетата ме прегърнаха и бяха много щастливи, че съм в техния отбор", разказа националката Вучкова пред БНР.

В света няма друг колективен спорт или отбор с такова постижение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама