След изборите: Герджиков остава ректор на СУ

13:59, 24 ное 21 25 1779 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Общото събрание на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ реши ректорът проф. Анастас Герджиков да продължи мандата си.

В заседанието на върховния колективен орган на Университета участваха 336 регистрирани участници, съобщиха от висшето учебно заведение. По време на събранието проф. Анастас Герджиков е запознал членовете на Общото събрание с мотивите си да се кандидатира за президент на Република България и е изразил готовност веднага да подаде оставката си, ако Общото събрание смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Софийския университет. Но членовете на Общото събрание са подкрепили ректора и са изразили общо мнение, че трябва да продължи мандата си.

Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент

Припомняме, че иначе странящото от политическите събития ръководство на СУ, реши да се включи в поличитеския живот на страната на отминалите президентски избори. Тогава ректорът на най-старото висше училище захвърли тогата и се включи в битката за „Дондуков“ 2. След загубата на втория тур на президентските избори проф. Герджиков обяви, че няма намерение да продължи политическата си кариера, а плановете му са да се завърне в Софийския университет.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 06:22, 25 ное 21

Май е върши далавери че затова се кандидатира за президент мине успя сега ще има разследване и той ще съжелява

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама