Правосъдният министър пита Гешев за спрени производства срещу бившия кмет на Пловдив

11:07, 25 ное 21 / Политика 25 2092 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на правосъдието Иван Демерджиев представи пред Висшия съдебен съвет материали за три прекратени досъдебни производства срещу бившия кмет на Пловдив Иван Тотев.

Разследванията са били за злоупотреба със средствата за местния зоопарк, за почистване на гробищните паркове и за градския транспорт. Макар да са били образувани по различно време, те са прекратени едновременно от четирима спецпрокурори непосредствено преди изборите за 45-ото Народно събрание.

Така Иван Тотев е бил амнистиран от прокуратурата“, коментира Демерджиев. Той се обърна към главния прокурор Иван Гешев с въпрос.

„И третирайки тази информация, на база на изявленията на г-н Гешев, спомняте си той беше подал защита по отношение на искането на професор Стоилов за отстраняването му, в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“, той е представил тази статия в своя подкрепа. В тази статия е описано, че той е нов център на политическата власт.

Моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази функция и тя специфична ли е за прокуратурата и трябва ли да се упражнява от главния прокурор“, каза служебният правосъден министър Иван Демерджиев преди началото на заседанието на ВСС, съобщи БНР.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама