Все повече пациенти с фалшив сертификат в болниците

12:10, 26 ное 21 25 1922 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди дни 27-годишен пациент с COVID почина в ИСУЛ „Царица Йоана“. Пред лекарите той заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му.

Д-р Кирил Пеев разказа пред bTV, че след сериозен разпит на пациента, той си признал, че има фалшив COVID сертификат. На въпрос защо не се е ваксинирал, младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности.

СЗО: Ваксините срещу COVID-19 създават фалшиво чувство за сигурност

„При една от визитациите той беше в стаята без маска, когато го попитах защо е без, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови“, каза д-р Пеев.

Медикът показа рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда, че има частична загуба на тъкан в органа, която води до дихателна недостатъчност. Лекарят апелира да не се вярва на конспиративните теории, защото те могат да бъдат опасни.

Той обясни, че в лечебните заведения няма практика да се проверява с тестове дали даден пациент е наистина ваксиниран, разчита се на честната дума. Д-р Пеев посочи, че все по-често се хоспитализират COVID болни с фалшиви сертификати.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама