Ледената пързалка „Възраждане“ очаква любителите на кънките

14:15, 28 ное 21 / София 25 2057 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ледената пързалка в общинския спортен комплекс в парк „Възраждане“ ще отвори на 30 ноември. Това е седмият сезон, в който магията на кънките ще посрещне любителите на зимните спортове в паркова среда, съобщиха от общинското дружество „Спортна София 2000“.

Ледената пързалка е с площ от 800 кв. м и капацитет до 150 ползватели едновременно. В спортния комплекс, който се простира на площ от близо 24 000 кв. м заедно с ледената пързалка, са разположени още 4 игрища за минифутбол, 3 игрища за тенис на корт, игрище за плажни спортове, за баскетбол, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, миниигрище за деца.

В изпълнение на социалната политика, заложена в програмата на кмета на Столична община, насочена към спорта в свободното време за деца и ученици, „Спортна София 2000“ е разработила различни възможности за ползване на пързалката.

В делнични дни от понеделник – петък, сутрин от 08:30 – 09:30 часа, децата от детските градини, както и учениците ще ползват съоръжението безплатно. Допълнително за учениците, в сесииите от 10:00 до 17:30 часа пързалката ще работи с вход свободен. Ще се заплаща само за наем на кънки и на инструктор.

Пързалката предлага и чудесни възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Цените за ползване на съоръжението са:

Вход – 8 лв. за сесия с времетраене от 1,5 ч.;

- Наем кънки /1,5 ч. – 6 лв.;

- Инструктор/ 30 мин. – 6 лв.

Сесиите започват от 10:00 часа и са с продължителност по 1,5 часа. Последната сесия започва в 20.00 часа.

Пързалката е обезпечена с кънки за различни възрасти.

Работно време на пързалката:

Понеделник – петък, от 08:30 – 21:30 часа;

Събота – неделя, от 10:00 – 21:30 ч.

За желаещите да се докоснат до магията на кънките, за доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага, отново ще се грижи персонал от инструктори, както и служители – поддръжка на спортното съоръжение, а леденото поле се обработва със специализирана машина тип „ролба”, което е гаранция за високото качество на леда.

Функционирането на обекта е съобразено с условията на работа при спазване на противоепидемичните мерки в София.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама