От 1 януари пенсиите няма да са по-ниски от тазгодишните

15:19, 26 ное 21 / Политика 25 2388 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преговарящите четири формации за сформиране на коалиционен кабинет постигнаха съгласие, че от 1 януари догодина пенсионерите няма да получават по-малко пари, отколкото в момента. Това стана ясно при обсъждането дали да продължи изплащането на Covid добавката от 120 лева и през първите три месеца на следващата година.

Бе възприето минималната работна заплата да бъде половината от средната, но след постигане на съгласие със социалните партньори.

Майчинството през втората година на детето ще се заплаща с една минимална работна заплата месечно, а общинските и държавни детските ясли и градини ще са безплатни за родителите.

За бизнеса и догодина ще продължат да действат сегашните Covid мерки за запазване на заетостта и на доходите на наетите, пише БНР.

Асен Василев от „Продължаваме промяната“ обяви, че ще се завишат глобите за укриване на заплати и осигуровки: „Големи глоби и криминализиране на доплащането на ръка над официално декларираните заплати. Като това да важи не само за работодателя, но и за счетоводителите, които обслужват тази практика, а и за самото лице“.

Гаранционен фонд за изходящия туризъм, който да действа в ситуации на криза, предлагат две от политическите формации – „Демократична България“ и „Има такъв народ“, които предлагат и Стратегия за туризма с акцент върху морски, планински, балнео, конгресен, културен и друг туризъм. От БСП предложиха да продължи помощта от 35 евро на турист за чартърите, които пристигат в България.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама