В Тайланд ще предлагат пица с канабис

16:05, 28 ное 21 / Любопитно 25 1662 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Европейските туристи в Югоизточна Азия скоро ще могат да хапват пица с канабис по време на пътуванията си. Една от големите вериги за бързо хранене в Тайланд промотира този месец своята „Crazy Happy Pizza“ - продукт, който е покрит с листа канабис.

„Crazy Happy Pizza“ представлява смесица от топинги, напомнящи вкусовете на известната тайландска супа Tom Yum Gai, заедно с дълбоко изпържено канабисово листо отгоре. Канабис има и в коричката от сирене и в придружаващия я сос за потапяне, съобщават „Евронюз“, цитирани от БГНЕС.  

Пицата струва 499 бата (около 15 долара). Клиентите, които предпочитат „направи си сам“, могат сами да изберат топингите си, като за две или три листа канабис се заплащат 100 бата (3 долара).

Използването на канабис за медицински и вкусови цели се разрасна през последните години, узаконено на световния пазар.

Канабисът за развлечение е незаконен в Тайланд и всеки, който се надява да усети ефект от „Crazy Happy Pizza”, ще бъде разочарован. „Разбира се, те не могат да се дрогират”, заяви Панусак Суенсатбун, генерален мениджър на „The Pizza Company“, в интервю тази седмица.

Това е просто маркетингова кампания. Можете да усетите вкуса на марихуаната и след това може просто да ви се приспи”, казва Суенсатбун.

През последните години законите за канабиса в Тайланд бяха либерализирани. Миналата година страната беше първата в Югоизточна Азия, която премахна определени части и екстракти от канабис от списъка си с контролирани наркотични вещества. През февруари 2021 г. правителството разреши те да бъдат използвани в храни и напитки. Количеството на опияняващия THC в продукта не трябва да надвишава 0,2% от общото му тегло, което на практика елиминира възможността за сериозно усещане на някакви ефекти.

„Crazy Happy Pizza“ се предлага във всички клонове на „The Pizza Company“ в Тайланд, но според Панусак продажбите са слаби. „Не мисля, че пазарът все още е готов за продукти от канабис“, каза той. „Искахме обаче да сме първите, които ще пуснат нещо ново и иновативно на пазара“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама