Ново поскъпване на природния газ през декември

14:55, 01 дек 21 25 1941 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Природният газ поскъпва отново през декември. Цената на синьото гориво за декември е с около 10% по-висока от тази за предходния месец.

Цената на природния газ от 1 декември 2021 г. е 102,33 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За сравнение утвърдената през новмври цена беше 93,19 лв./MWh. Комисията е взела решението си след анализ на представените от „Булгаргаз“ ЕАД актуални данни и документи и изчисления съгласно ценовия модел, съобщиха от енергийния регулатор.

От КЕВР посочват, че увеличената цена на природния газ е в резултат на нарастване на цените на международните газови пазари през последните дни на ноември. И подчертават, че по данни на „Булгаргаз“ ЕАД, цената, която дружеството предлага за българския пазар остава с около 35% по-ниска от цените на европейските газови хъбове. По този начин за потребителите у нас се осигурява значително ценово предимство, в сравнение с потребителите в Европа.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама