Корнелия Нинова: Готови сме с програма за действие в първите 100 дни

10:30, 03 дек 21 / Политика 25 1310 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Готови сме с програма за действие в първите 100 дни, обяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

От коалиция „БСП за България“ влизаме в този парламент с три приоритета. Първият - промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство. Второ - превеждане на държавата и на българския народ през кризите с гриза за хората. И трето - активна проевропейска външна политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост“, посочи тя.

Първият звънец удари: Новите депутати полoжиха клетва

По думите ѝ България се намира в здравна, социална, икономическо-енергийна кризи и трябва да се прояви разум и мъдрост, за да не се допусне четвърта - политическа, ако не се състави устойчиво мнозинство и редовно правителство.

„Ако пресечем корупцията в зародиша ѝ, лобистките закони, ако направим администрацията бърза и ефективна, въведем електронното правителство и реформираме съдебната система промяната е станала. Готови сме с конкретна антилобистка законодателна програма“, допълни Нинова. Тя добави, че това се състои в три неща. „Закони, приети с грижа за хората, а не в нечии лобистки интерес, контрол върху прилагането на тези закони, справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил“, подчерта Нинова, цитирана от БНТ.

Румен Радев: Парламентът да демонтира прокурорския чадър над корупцията

Тя изтъкна, че най-важното сега е страната да се справи с пандемията.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама