„Маркет линкс“: Кирил Петков с двойно повече доверие от Борисов

21:09, 07 дек 21 / Политика 25 1890 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

С 46% доверие и 28% недоверие, лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е единственият български политически лидер с положителен рейтинг в ново проучване на „Маркет линкс“.

На второ място по доверие е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21%. В същото време, 66% от запитаните му нямат доверие. Слави Трифонов е с 18% доверие и 63% недоверие, Христо Иванов – с 16% и 53%, а Корнелия Нинова – с 12% и 68%. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ печели доверието на едва 10% от респондентите, докато 81% са на противоположната позиция. Костадин Костадинов от „Възраждане“ е с 9% доверие и 46% недоверие.

Интересна е ситуацията с партиите и коалициите – 46% от запитаните са с позитивно отношение към „Продължаваме промяната“, докато с негативно са 33%. След нея останалите са с отрицателен рейтинг, като в тройката като харесвани партии влизат ИТН (24% позитивно отношение и 65% - негативно) и ДБ (23% и 61%), а след тях са ГЕРБ (22% позитивно отношение и 70% негативно), „Възраждане“ и ДПС, пише bTV.

На въпроса какви са очакванията за устойчивостта на евентуалното коалиционно правителство, 28% очакват пълен мандат, още 8% - 2-3 години, 14% - между 1 и 2, а под една пета са тези, които не очакват то да издържи повече от година. Цели 32% не могат да определят.

Проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“. To e проведено сред 1011 лица над 18 г. в страната, в периода 27 ноември - 5 декември 2021-ва г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама