САЩ възобновяват визовите услуги в България

10:57, 08 дек 21 25 1619 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова
Американска виза паспорт
Американска виза паспорт

Консулският отдел към Посолството на Съединените американски щати в София обяви възобновяването на визовите услуги за всички категории неимигрантски визи в ограничен обем. От днес те предлагат ограничен брой места за интервюта за посетителски визи (B1, B1/B2, B2).

В момента предлагаме толкова места за интервюта, колкото позволяват местните условия, ресурсите и съображенията за сигурност, като призоваваме кандидатите да вземат предвид ограниченията и да подготвят молбите си възможно най-рано, съобщиха от посолството в своя Facebook.  

ЕП призова за връщане на визите за граждани на САЩ

През последната година посолството на САЩ предоставя широка гама визови услуги. Продължава обработката на годеническите визи К1 и имигрантски визи. От посолството обръщат внимание, че ще разглеждат с предимство визите за преки роднини на американски граждани, включително международни осиновявания, годеници на американски граждани и някои молби за специални имигрантски визи. Посолството обработва всички категории имигрантски визи, но може да се очаква значително забавяне при насрочване на интервютата.

САЩ спират да издават визи по света заради вируса

Продължава обработката на молби за подновяване на предходни B1/B2, C1/D и F визи, които отговарят на изискванията за кандидатстване без явяване на интервю. Информация относно тази процедура може да намерите ТУК.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама