Федерацията по карате отличи Ивет Горанова като спортист №1

18:54, 10 дек 21 / Спорт 25 1634 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова беше определена за номер 1 на Българската национална федерация по карате (БНФК). Тя беше наградена по време на церемонията, която се проведе в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“.

Федерацията награди с почетни плакети спортисти и треньори, показали най-високи резултати през 2021 година.

Ивет Горанова спечели бронз на световното по карате

В направление „олимпийско карате“ (WKF) без никакво съмнение първа е олимпийската шампионка Ивет Горанова - за златото от Токио и немалкия брой медали и постижения през годината, като например квалификацията за Олимпиадата, където безапелационно тя извоюва с класирането си на първо място. Нейният личен треньор, който работи и с националния отбор по олимпийско карате, Ангел Ленков е треньор на годината.

Спортист за 2021 г. в направление „киокушин карате“ (WKO) е Валери Димитров за историческата си 20-та европейска титла в Грузия през юни тази година. Неговият треньор и треньор в националния отбор на Федерация българско карате шинкиокушин (ФБКШ) Димитър Трампов е треньор на годината.

„Олимпийски надежди“: Шампионката Ивет Горанова се цели във всички върхове в каратето

Федерацията връчи и плакети за принос в развитието на карате в България на Роксанда Атанасов от Сърбия и Франческо Пулео от Италия. Роксанда Атанасов има голяма заслуга за олимпийското злато на Ивет Горанова. Сенсей Пулео подготви и водеше националния отбор по олимпийско карате на Световното първенство в Дубай през ноември, където нашите бойци се представиха отлично, пише БНТ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама