Рашков: Разследването за „Хемус“ ще промени състава на парламентарни групи

16:06, 11 дек 21 / Политика 25 2408 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предложеният за министър на вътрешните работи в кабинета „Петков“ Бойко Рашков, който досега е на поста в служебното правителство на президента Румен Радев, посочи като основен приоритет на бъдещата си работа борбата с организираната престъпност.

Рашков включи в темата за организираната престъпност разследването за строежа на автомагистрала „Хемус“. „И днес работим по разследването на автомагистрала „Хемус“ и ми се струва, че това ще доведе до някои промени в бъдеще. Тези промени ще се отнасят включително за състава на някои парламентарни групи“, каза той, цитиран от „Дневник“.

Рашков не отговори на въпросите какви промени има предвид, нито посочи визираните от него парламентарни групи.

Важен е въпросът как соченият за бъдещ министър на вътрешните работи ще спази заканата си към визираните от него народни представители, защото депутатите се ползват от права, известни като парламентарен имунитет. За да започне наказателно преследване срещу тях, главният прокурор (Иван Гешев - бел. авт.) трябва да изпрати мотивирано искане до Народното събрание, след което даденият депутат да даде писмено съгласие за сваляне на имунитета му.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама