Бейбибум в „Майчин дом“

19:35, 11 дек 21 25 1532 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Почти всеки час за последното денонощие се е раждало по едно бебе в СБАЛАГ „Майчин дом“ – първенецът по раждания в страната. Въпреки пандемията, въпреки осезаемият спад на раждаемостта в национален мащаб за един ден в най-голямата акушеро-гинекологична болница се родиха 22 здрави бебенца. Екипът на болницата поздравява техните семейства и им желае много здраве и благополучие, посочват болницата.

Последната впечатляваща статистика от „Майчин дом“  е от преди 10 дни, когато само за един ден се родиха естествено 3 двойки близнаци.

В болницата от понеделник работи на пълни обороти и ремонтираното по последни медицински стандарти послеродово отделение на 12-я етаж, където майките са със своите бебенца през цялото време. Там вече повече от 25 родилки и техните деца ползват комфортните условия в единични или двойни ВИП стаи, които с отделен кът за кърмене и място за тоалет на бебетата.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама