Парламентът одобри кабинета „Петков“

16:15, 13 дек 21 / Политика 25 1869 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На извънредно заседание Народното събрание одобри състава на Министерски съвет, предложен от „Продължаваме промяната“. От 238 депутати в пленарна зала „за“ гласуваха 134 народни представители. 

Премиер ще бъде Кирил Петков, а списък с имената в кабинета може да видите тук. Мотото на новите управляващи ще бъде нулева толерантност към корупцията. 

Министрите и вицепремиерите положиха клетва, след която последваха националният химн и този на Европа. На заседанието присъстваха президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и представилители на вероизповеданията и другите власти в страната. 

Кабинетът „Петков“: Промяната започва със зелен сертификат за Министерския съвет

Пред журналисти преди заседанието държавният глава призова за подкрепа за новия кабинет. „Има и неотложни, има и стратегически проблеми, които трябва да бъдат решени от това правителство. Очаква ги много работа. Нека да ги подкрепим. Това, което те поставят като програма за развитието на България, си струва. Нека им пожелаем успех“, каза той, цитиран от БНР.

Всичко, което чух като нападки към мен и служебното правителство, го приемам като отличен атестат към работата на служебното правителство”, каза държавният глава на излизане от Народното събрание, цитиран от Нова телевизия. Той пожела успех на новото и правителство и „да сбъдне надеждата на всички граждани”. 

Запитан да коментира мотото на новото правителство за нулева толерантност към корупцията, Радев заяви: „Длъжни са да опитат, всички сме длъжни да опитаме, това е колективно усилие”.

Припомняме, че в събота Кирил Петков върна на президента Румен Радев изпълнен мандат, а по-късно официално представи предложенията за министри. „Амбициите ни са да управляваме четири години и да си свършим всички задачи, които сме задали под мотото „Нулева толерантност за корупцията“, каза той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама