Путин бил таксиджия през 90-те

20:00, 13 дек 21 / Любопитно 25 2342 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руският президент Владимир Путин е бил таксиджия след разпада на Съветския съюз през 1991 г.

В новия документален филм „Русия, най-новата история“ той разкри, че през 90-те години на миналия век му се е налагало да работи като таксиметров шофьор, за да допълва доходите си. „Понякога ми се налагаше да изкарвам допълнителни пари. Имам предвид да изкарвам допълнителни пари с кола, като частен таксиметров шофьор. Честно казано, неприятно ми е да говоря за това, но за съжаление случаят беше такъв“, разказвя настоящият президент на Руската федерация.

На въпрос каква кола е карал и дали това не е била неговата частна волга, която си докарал след дипломатическата служба в ГДР, той отговаря, че тогава не е имал друга кола. Сега тази волга е на съхранение в автопарка на президентството като историческа реликва.

Икономическите проблеми, предизвикани от разпадането, принуждават много руснаци да търсят нови начини за изкарване на пари, обясни президентът. Той определи разпадането на СССР като крах на историческа Русия. „Това беше дезинтеграция на историческа Русия под името Съветски съюз“, каза той и добави, че на Запад се смята, че по-нататъшното разпадане на Русия е само въпрос на време.

Путин и по-рано е квалифицирал разпадането на Съветския съюз като на „трагедия за много хора“, но спомените му за личните му трудности по онова време са новост, пише „Сега“.

По онова време такситата са рядкост в Русия и много частни лица возят непознати, за да свържат двата края. Някои дори използвали за таксиметров превоз служебни автомобили и дори линейки.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама