В знак на протест: Фермер изсипа три каси мляко в енергодружество

11:32, 13 дек 21 25 2797 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Фермер от варненското село Доброглед протестира по нестандартен начин срещу високите цени на тока. Той изсипа три каси с вкиснало мляко в сградата на енергодружеството във Варна.

Причината мъжът да реагира по този начин е последната сметка, която е получил за ток - около 2800 лв. За сравнение, сметките му преди повишаването на цените на тока не са надвишавали 1500 лв.

Започва изплащането на компенсациите за скъпия ток

„В резултат на тези месеци, в които токът постоянно се увеличава, натрупа се напрежение, натрупа се безсилие, трудно се справяме със ситуацията и след като ме изключиха предния ден, аз платих, забави се включването 24 часа и това беше моята спонтанна реакция“, разказва Данаил Николов пред БНТ.

„Ако не се вземат мерки с това повишаване на цената на електроенергията, която е непосилна, не само в моя бранш, но в цялата индустрия, производствата страдат и ще има масови фалити“, предупреди Николов.

Заради цените на тока и фуражите в животновъдството се ликвидират масово млечни говедовъдни ферми, цели стада с овце се продават, голяма част от свиневъдите спряха развъдна дейност, което предвещава свиване на производство, допълни фермерът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама