12 нови депутати влизат на мястото на „А отбора“

12:02, 13 дек 21 / Политика 25 1585 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Дванадесет от кандидатите за министри в бъдещия кабинет „Петков“ ще трябва да гласуват за себе си днес, тъй като в момента са депутати в 47-ия парламент.

Гласуват кабинета „Петков“ на извънредно заседание

Става въпрос за Кирил Петков, Асен Василев, Калина Костадинова, Даниел Лорер, Николай Събев и Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната“, Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов от „БСП за България“, Радостин Василев от „Има такъв народ“ и Божидар Божанов от „Демократична България“.

За да бъде избрано правителството, е нужно обикновено мнозинство от половината плюс един от регистрираните в пленарна зала, а четирите подкрепящи го формации имат 134 от общо 240 гласа.

Кирил Петков представи проектокабинета си

След избора на Министерския съвет, в парламента ще има дванадесет нови депутати.

Най-много - шестима, ще са в групата на „Продължаваме промяната“ - съпредседателят на партия „Волт“ Венцислава Любенова (от Пловдив-град на мястото на Кирил Петков), строителният инженер Ивайло Стайков (от Хасково на мястото на Асен Василев), докторантът в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ Александра Корчева (от 25 МИР в София на мястото на Калина Костадинова), председател на Варненската туристическа камара Илин Димитров (от Варна на мястото на Даниел Лорер), завършилият „Международни отношения“ в чужбина Калин Иванов (от Русе на мястото на Николай Събев) и занимаващият се с управление на екипи и процеси в банковата сфера Младен Запрянов (от Хасково на мястото на Атанас Атанасов).

В групата на „БСП за България“ ще има четирима нови депутати - председателят на „Екогласност“ Емил Георгиев (от 25 МИР на мястото на Корнелия Нинова), строителният инженер Момчил Ненов (от Стара Загора на мястото на Георги Гьоков), юристът и настоящ председател на общинския съвет в Нови Пазар Иван Ганчев (от Шумен на мястото на Иван Иванов) и бившият депутат Благовест Кирилов (от 23 МИР на мястото на Христо Проданов), пише „Дневник“.

В групата на „Има такъв народ“ на мястото на Радостин Василев от Плевен ще влезе инженерът Венцислав Петков, а в групата на „Демократична България“ на мястото на Божидар Божанов от София-област - избраният с преференции областен председател на ДСБ в Самоков Васил Зашкев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама