Нинова: Целта да има здрав народ с високи заплати и пенсии е на път да се сбъдне

14:45, 13 дек 21 / Политика 25 1847 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Водени от разбирането, че България в момента е изправена поне пред три кризи, водена от разбирането, че имате нужда от подкрепата на държавата, от стабилност в България и от сигурност във вашите семейства, БСП се включи активно в преговорите за съставяне на редовно правителство и стабилно мнозинство в парламента, които да започнат истинската промяна на досегашния модел на управление. Това заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова.

Разбираме участието си в това правителство като продължение на непрекъснатите ни петгодишни усилия за промяна на модела на управление на ГЕРБ“, допълни тя.

Кабинетът „Петков“: Промяната започва със зелен сертификат за Министерския съвет

Нинова поздрави персонално Кирил Петков и Асен Василев за усилията, които положиха през последните седмици. „Двамата положиха неимоверни усилия, търпение и разум, за да съберат четири партии с различни програми, идеология и предложения“, заяви Корнелия Нинова и благодари и на останалите коалиционни партньори.

Приемаме участието си в този кабинет като гарант за социална справедливост в България, като гарант за социална политика и като гарант за грижа за хората“, допълни Нинова.

Тя заяви, че младите семейства и децата им ще бъдат гарантирани с безплатни детски градини и ясли. Децата до 14 г. ще имат и безплатни лекарства, а младите родители, които ще останат вкъщи да ги гледат заради пандемията, ще бъдат гарантирани с една заплата.

За работещите ще има аргументирано повишаване на минималната работна заплата според обективни показатели.

Нинова бе категорична, че няма да има пенсионер под прага на бедност и че всички ще мислят разумно за нов модел на преизчисляване на пенсиите в близките месеци.

В споразумението е записано още, че за българската култура ще има 1% от БВП, а за българското образование – 5%.

„Най-накрая нашето голямо желание да ядем българска чиста храна ще стане, защото решихме държавата да стимулира българските плодове, зеленчуци, мляко и месо и да намали вноса на външна продукция за сметка на българското земеделие“, заяви Нинова, цитирана от bTV.

Тя обобщи, че целта да има здрав и образован български народ, който работи и изкарва високи заплати и пенсии, е на път да се сбъдне.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама