Карадайъ: И ние искаме промяната да се случи

14:52, 13 дек 21 / Политика 25 1609 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Народът поиска истинска и работеща промяна, а не подмяна. Ние от ДПС искаме промяната да се случи. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и допълни: „Кризите няма да се решат с липса на институции и с анти ДПС риторика и агресия. Ще подкрепим нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на гражданите, които гарантират решаване на кризата, възстановяване на демократичните устои на страната, нормалност в политиката, както и прекратяване на всякакви корупционни практики“.

Кабинетът „Петков“: Промяната започва със зелен сертификат за Министерския съвет

Основна задача на Народното събрание е да възстанови демокрацията и да се справи с институционалната криза в страната. България има нужда от редовен кабинет. Националният ресурс не е достатъчен. Планът за възстановяване и оперативните програми изостават. Безкритичното допускане на нарушаване на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво оправдание“, изтъкна Карадайъ.

Няма да подкрепим програмата, структурата и състава на Министерски съвет, защото не сме участвали в никакви разговори за тях, ние ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем приноса си за възстановяването на демокрацията и държавността“, обяви лидерът на Движението, цитиран от БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама