Прокуратурата проверява за заплахи срещу Хазарта и Рашков

14:29, 14 дек 21 / Политика 25 1380 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявленията на депутата от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по известен като Ицо Хазарта, и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, касаещи отправени заплахи спрямо тях, съобщиха от държавното обвинение.

Припомняме, че вчера по време на извънредно заседание в парламента Ицо Хазарта разкри от трибуната на Народното събрание, че е получил недвусмислено послание - че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното нещо, което има. Той обаче подчерта, че това е била най-силната мотивация да стане част от „Продължаваме Промяната“.

Малко по-късно и вътрешният министър е коментирал пред журналисти в кулоарите на парламента, че и той получавал заплахи. Повод за изявлението му стана въпрос на репортер дали има информация за отправяни заплахи към депутата от ПП, на който той отговори: „Не, не зная. А вие знаете ли, че и по отношение на мен има заплахи… Питайте ГЕРБ“. Рашков обаче не даде повече подробности.

Главният прокурор Иван Гешев, който също бе в парламента, коментира темата, като заяви: „Чух изказването на г-н Христо Петров, преценка на съответния наблюдаващ прокурор от компетентна прокуратура е дали да се самосезира и дали има състав на престъпление. Това не е работа на главния прокурор“, предаде БНР. 

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са били заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама