Докога депутатските коли ще загрозяват центъра на София?

12:00, 15 дек 21 / Политика 25 1728 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Тежката политическа година е към края си. След като българите три пъти гласуваха за парламент, най-накрая има управляваща коалиция. 47-ото Народно събрание започна работа със силна заявка за промяна от партията победител. В този парламент влязоха доста млади политици, а избраният за председател Никола Минчев е само на 34 години.

Време е да се промени не само представата за народен представител, а и действията, в които всеки си „облича“ работното сако. Новите управляващи не започнаха добре с решаването на тази задача, като не въведоха зелен сертификат за влизане в парламента. Срещу което, разбира се, много хора негодуваха.

Всяко управление заслужава известен начален реверанс, но малките стъпки от самото начало винаги правят добро впечатление. Премиерът Кирил Петков вече заяви, че често ще го виждаме по улиците на София, за да говори с гражданите. Трябва обаче и народните представители да последват примера му.

Депутатските автомобили продължават да загрозяват центъра на София.

Темата за паркинга на народните избраници не е нова. В средата на годината изглеждаше, че въпросът е решен. Но после се получи друго. Припомняме, че с решение на столичните общински съветници от 24 юни на парламента беше даден служебен паркинг в рамките на 50 места на площад „Княз Александър I”, при 170 места преди това или почти 1/4 от площада. Същото важи и за паркинга на площад „Жельо Желев“, където паркоместата вече са 50 и срещу заплащане.

С решение на председателя на 46-ия парламент Ива Митева обаче въпросните публични пространства са обявени за зона за сигурност. Така на практика се заобикаля решението на СОС и депутатите паркират автомобилите си безпрепятствено и безплатно.

За да стане промяната и видима, смятаме за редно народните представители да дадат пример. Да използват само дадените им от столичната управа паркоместа и така да спомогнат историческият център на София да стане по-достъпен за всички останали.

От Topnovini.bg ще се допитаме до „Продължаваме промяната“ и председателя на 47-ия парламент Никола Минчев за мнението им по темата и ще го публикуваме. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама