„За да видят всички“: Прокуратурата търси Хазарта в парламента

10:44, 16 дек 21 / Политика 25 2764 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Прокуратурата потърси депутата от „Продължаваме промяната“ - Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, в парламента, а не на домашния му адрес, за да му връчи писмо. Това съобщи самият той в публикация във Facebook.

Новият депутат изтъква, че е потърсен не на домашния си адрес, а на работното си място „пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността“.

Дори и само това малко нещо казва достатъчно. Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни“, написа той.

Прокуратурата проверява за заплахи срещу Хазарта и Рашков

Припомняме, че в понеделник по време на извънредно заседание в парламента Ицо Хазарта разкри от трибуната на Народното събрание, че е получил недвусмислено послание, че ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното нещо, което има. Малко по-късно и вътрешният министър също коментира пред журналисти в кулоарите на парламента, че и той е получавал заплахи.

Главният прокурор Иван Гешев, който също бе в парламента и чу изказването на Хазарта, заяви, че това не била негова работа, а на съответния наблюдаващ прокурор от компетентна прокуратура. Ден по-късно Софийска районна прокуратура се самосезира, като изтъкна, че наблюдаващ прокурор щял да извърши лична проверка по случая. В хода на същата са били изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано било да бъде уточнено - евентуално от кого са били заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама