Неочакваният залог

13:00, 16 дек 21 25 2800 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Читателят на Topnovini.bg Стефан Стефанов изпрати до редакцията коментар за песента „Intention” на „Intelligent Music Project“, която ще представи страната ни на „Евровизия“. А вашето мнение можете да споделите като коментар под статията или в анкетата. 

I`m never in the safety zone

I took the fight, but was I right?

Около българската кандидатура за конкурса „Евровизия 2022“ има дискусия, както обикновено, но действително е твърде рано „Intelligent Music Project“ да бъде отписван, защото проектът има силни аргументи на своя страна.

Групата поддържа една постоянна посока и изгражда собствена вселена около себе си от 2010 г.  насам -  все неща, които липсват като подход в бедната ни музикална реалност. Кандидатурата вече е доказана в своя жанр и това е подпечатано във времето с колаборации с музиканти от легендарни рок групи, като Toto, Styx и Rainbow, както и с 6 студийни албума, записани в собствено студио. Фактът е, че групата е сред малкото, които ежегодно прави голямо турне и успява да напълни залите и летните театри в България и чужбина. В този смисъл, цикълът е затворен във вселената на „Intelligent Music Project“ и машината е в ход още преди участието на „Евровизия“

Чуйте българската песен за „Евровизия 2022“

Може да се каже, че случайността тук изиграва приятна заигравка с името на групата, защото „Intelligent Music Project“ изглежда като един достатъчно интелигентен избор, който да представлява България на подобен форум. От начало до край продукцията на тяхното парче  „Intention“ е на високо ниво, а бандата очевидно разполага с качествена техника и това си личи. Българските музиканти Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков не отстъпват на вокалиста Рони Ромеро (Rainbow), който пък звучи в свои води, вероятно защото е в „Intelligent Music Project“ от 2019 г. Необходимият опит тук е осигурен от българския ветеран в „Евровизия“ Стоян Янкулов-Стунджи, който вече е постигал достойно класиране в конкурса.

В действителност, няма причини „Intelligent Music Project“ да не пробият - Maneskin имат своята специфична артистичност, но по същество спечелиха „Евровизия 2021“ в Ротердам с класическо рок парче. Ако се върнем още по-назад във времето, Lordi представиха същото, плюс страхотно шоу. Така че рокът не е мъртъв в „Евровизия“ и все още има има своите позиции, а българският представител в това издание на конкурса има концептуалността, енергията и ресурсите, както и нещо повече. Посланието, може да бъде сериозен коз във времена на мнения и каузи, и именно посланието е едно от най-големите достойнства на „Intelligent Music Project“.

Рони Ромеро: За мен е отговорност и чест, че ще представя България на Евровизия

От самото начало проектът е изграден върху концепцията за търсенето на смисъла, себепознанието като средство за прогрес на съвременния човек. Темата за духовното съзряване е чест мотив и той прозира постоянно в текстовете на основателя на „Intelligent Music Project“ д-р Врабевски. Подобни идеи са заложенив посланието на „Intention“ - песента е една своеобразна интерпретация на борбата вътре в човека, така актуална в контекста на нашето параноично съвремие. И изглежда, че темата ще остане актуална за в бъдеще с оглед на ситуацията по принцип.

„Intention“ звучи по-добре с всяко следващо слушане и има подходяща продължителност да бъде радио хит, а именно тук се крие предизвикателството. „Intelligent Music Project“ е концептуален проект в развитие, който е плод на дългогодишно натрупване, но ключът към сърцето на всяка негова продукция е албумът като цяло, а не отделната песен. В този смисъл, групата сякаш за първи път трябва да  заложи на успех с един изстрел, в нехаратерна среда, без да губи от вече изградения си стил. Предстои да видим крайното класиране, но залогът може да се окаже (не)очаквано успешен на „Евровизия 2022“

А дотогава вие не бъдете във вашата safety zone.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 11:59, 17 дек 21

Платено мнение!

2 Анонимен 20:44, 28 дек 21

Каквато и песен или изпълнител да ни представят на Евровизия даже и на децата е ясно,че това е политкоректен формат и всичко там е предварително предрешено.Отново ще спечели някой,който не заслужава победата само благодарение на това,че за него ще гласуват определени държави.Ярък пример за това е участието на Кристиян Костов,който реално беше безапелационния победител,но спечели някакъв безличен португалец благодарение на нагласения вот за него.

3 Евровизия 20:45, 28 дек 21

Каквато и песен или изпълнител да ни представят на Евровизия даже и на децата е ясно,че това е политкоректен формат и всичко там е предварително предрешено.Отново ще спечели някой,който не заслужава победата само благодарение на това,че за него ще гласуват определени държави.Ярък пример за това е участието на Кристиян Костов,който реално беше безапелационния победител,но спечели някакъв безличен португалец благодарение на нагласения вот за него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама