Комбинацията от работа в офиса и от разстояние е новата реалност

16:00, 18 дек 21 / Любопитно 25 1530 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Хибридният модел на работа, представляващ комбинация между работа от разстояние и от офиса, е новата бизнес реалност, показва проучване, цитирано от „Microsoft“.

Повече от 70% от служителите искат да запазят възможността си да работят от разстояние, а 66% от хората, които взимат бизнес решения, планират да реорганизират физическото офис пространство, за да отговаря по-добре на нуждите на хибридната работна среда, сочат резултатите от проучването

Данните показват, че повече от 65% от служителите не прекарват достатъчно време заедно с членовете на екипите си. Това води след себе си още пречки пред работодателите и създава „хибриден парадокс“.

Според проучването на Gartner 39% от служителите са готови да напуснат, ако работодателят настоява да се върнат в офиса в пълен състав, пише БНР.

Бъдещето на труда след пандемията ще се определя от гъвкавостта и хибридния модел на работа. Очакванията са служителите да станат още по-адаптивни, като голяма част от тях вече заявяват желание офисите да бъдат по-подходящи за хибридния модел на работа, посочва „Microsoft“.

Според компанията работната седмица и работният ден са значително променени, а не са стандартните 5 дни в седмицата с работно време от 9.00 до 17.00 ч. „Успешната работа е в осигуряването на високо ниво на свързаност, достъп до информацията, от която се нуждаят, навсякъде и по всяко време“.

Както всяко нещо, така и хибридният модел на работа има своите предизвикателства, свързани с комуникацията, връзката между членовете на екипа, събранията и т.н., посочва компанията „Microsoft“, която предлага свои решения за подобряване на работата от разстояние с различни иновативни идеи и услуги.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама