След оплакванията: Промени във влака Пловдив- Асеновград като приключат ремонтите

13:21, 17 дек 21 25 2943 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

На 12 декември влезе в сила новото разписание на БДЖ. Наша читателка се оплака от часа на тръгване на влака Пловдив-Асеновград, по-конкретно, че не е съобразен с работното време на работещите. Така те изпускат влака в 17.15 часа и мръзнат един час на гарата, за да хванат следващия. А вече закупилите месечни карти или трябва да губят времето си в студа на гарата, или да използват друг транспорт.

„Повече от час мръзнем на гарата“: проблеми с новото разписание на БДЖ

Обърнахме се с въпроси по казуса към БДЖ. Оттам обясниха, че промяната в разписанието на този влак е била заложена в новото разписание. То пък е било съобразено с извършваните ремонти на жп гарата в Пловдив, както и по жп линията между гарите Пловдив - Тракия и Пловдив - Крумово.

По повод критиките на пътничката, че разписанието не е било обявено, от БДЖ казват, че то е публикувано на официалната им страница и изпратено до областните и общинските администрации още на 21 септември.

От холдинга ни написаха още, че няма постъпили жалби срещу промяната на влака Пловдив-Асеновград.

Вече влезлия в сила график ще важи една година. БДЖ изтъкнаха, че след приключването на ремонтите разписанието ще се промени съобразно желанията на редовно пътуващите с въпросния влак.

В отговор на питането ни възможно ли е да съобразят влака с края на работния ден, те уточниха, че ремонтите ограничават техническите параметри, за това разписанието се променя, за да се запази броят на композициите, движещи се по това направление.

„Движението на влаковете между Пловдив и Асеновград е значително регулярно на приблизителни интервали от един час, като на ден се движат по 17 влака в направление. Това е едно от най-наситените с влакове направления в страната и е максимално съобразено както с потребностите на пътниците, така и с извършваните ремонти по железния път. Влаковете по направлението Пловдив - Асеновград се движат директно без да се налага прекачване“, посочиха още от БДЖ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама