Гърция с нови изисквания за влизане в страната

15:56, 17 дек 21 / Свят 25 1908 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Считано от 06.00 часа на 19 декември 2021 г. Гърция ще изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, задължително негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от пристигането, или отрицателен бърз антигенен тест, направен до 24 часа от пристигането, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Атина мярката важи и за всички ваксинирани или преболедували коронавируса граждани. Изключение ще се допуска за гръцките граждани или за постоянно или продължително пребиваващите в Гърция, които се завръщат в страната до 48 часа след напускането й.

Остават в сила и условията при влизане в Гърция да бъде предоставен или сертификат за ваксинация срещу COVID-19 или цифров COVID-19 сертификат на ЕС или удостоверение за преболедуване, издадено 30 дни след първия положителен PCR и в сила до 90 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването.

При пътуване към Гърция всички граждани с изключение на шофьорите на тежкотоварните автомобили следва да имат и генериран QR код след попълване на Passenger Locator Form (PLF) на https://travel.gov.gr/#/.

Новите разпоредби за влизане на територията на страната към момента са със срок до 06:00 часа на 10 януари 2022 г.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама