Избирателите търкали талончета, с надеждата да им излезе късметът

14:15, 18 дек 21 / Политика 25 1747 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Гласуването 3 пъти в кратък период от време за 3 различни формации - всичките нови и неизвестни показва, че в момента в българската нация надделява инстинктът с търкането на лотарийни билетчета, с надеждата, че ще ни излезе късметът. Това заяви бившият депутат от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Татяна Дончева, която е и лидер на „Движение 21“, в ефира на БНТ. 

Скандал в ефир: Награждавал ли е Герджиков бившия премиер?

„Хубаво е, че този път има редовно правителство. Ние сме с победителите, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ сме близки с „Продължаваме промяната“. Каквото зависи от нас ще помогнем на тази четворна коалиция, на това управление. Една част от тези хора са новаци в политиката, трябва да проявим търпение“, изтъкна тя. 

Според нея политическата криза е резултат на ключови проблеми в политическата система. Дончева подчерта, че смисълът на реформата е, че ГЕРБ и Делян Пееевски са безчинствали достатъчно дълго и това не може да остане без възмездие. По думите ѝ елиминирането на ГЕРБ означава обединение на много широк политически сили, които не са непременно в един политически спектър. 

„Слави Трифонов беше дошъл вчера, днес вече си е отишъл. При други избори ИТН няма да влязат в Народното събрание, това е последният им парламент. Няма как при такова сложно коалиране всички да са доволни. Има знакови места, но има и много бели петна в ПП, Бойко Рашков е абсолютната необходимост, която да пази правителството от преторианците на ГЕРБ във властта“, добави Татяна Дончева.

Дончева: В ИТН се подчиняват на вожда Слави без да мислят

Тя коментира и мораториума върху цената на тока така: „Лобисткият интерес беше в първото решение, което ГЕРБ предложи“. Неизбежно е президентът да си има доверени министри, каза още Татяна Дончева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама