МРРБ проверява тол системата, след скандално поведение на служител

14:50, 18 дек 21 25 2263 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза проверка на сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление, съобщиха от МРРБ.

Скандален видеоклип на граничния пункт „Дунав мост“ се появи в социалните мрежи. На кадрите се вижда как служител на БГ Тол обижда на границата молдовски гражданин, който успява да заснеме обидната ситуация.

Тол системата "проходи" успешно

Скандалът започва, след като молдовският шофьор поискал да плати с карта, а не в брой. Не е ясно защо обаче служителят на БГ Тол са е опитал да го принуди да плати кеш и е демонстрирал безнаказаност.

Комисията трябва да установи обстоятелствата около инцидента. Регионалният министър поиска и справка за общия брой платени пътни такси (винетки и тол) и общия брой влезли (товарни и леки) автомобили през граничния пункт, както и информация за общата организация на плащането на пътни такси на „Дунав мост“-Русе.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството притеснителното в случая със скандалното видео е, че служителят е поискал кешово плащане. Скандалното отношение е смущаващо, вероятно във вторник ще имаме категорично решение за този служител“, каза Караджов.

Той допълни, че по-притеснителното е, че няма отношение на АПИ по този сигнал. „Има настояване за кешово плащане. Тези плащания отразяват ли се и дали отиват в бюджета или в нечий джоб“, очерта проблемите Караджов. Той е разпоредил проверка и на тези факти и обстоятелства. „Ако се появи някаква разлика между преминалите автомобили и парите, това ще е гигантски шамар за АПИ и ще последват много тежки мерки“, посочи Караджов, цитиран от bTV. 

От днес МРРБ отваря редовна приемна при министъра, в която всеки гражданин може да се включи с въпроси. Вече има над 100 желаещи да се срещнат с Гроздан Караджов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама