Колко данъци плаща Илон Мъск?

19:25, 20 дек 21 / Любопитно 25 1680 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Предприемачът Илон Мъск, който е ръководител на американските компании „Tesla“ и „SpaceX“, ще плати данъци в размер на над 11 млрд. долара тази година, разкри самият той на страницата си в Twitter.

„За тези, които се чудят: тази година ще платя над 11 милиарда долара данъци“, пише предприемачът.

Илон Мъск официално стана бездомник

Публикацията на портала ProPublica от юни 2021 г. на данни за размера на данъка върху доходите, платен от американските милиардери, доведе до призиви за въвеждане на данък „богатство” и предизвика проверка от Службата за вътрешни приходи на САЩ. Порталът, известен със своите журналистически разследвания, твърди, че данъкът върху доходите, платен от най-богатите американци между 2014 и 2018 г., е бил само няколко процента от общия ръст на богатството им.

 

Илон Мъск е „Човек на годината“ на „Time“

Състоянието на Мъск се е увеличило с 13,9 млрд. долара за пет години, като приходите му са достигнали 1,52 млрд. долара, а данъкът върху доходите - 455 млн. долара. Мъск е платил 3,27% данък върху сумата, с която е нараснало състоянието му. Въпреки че няма правни претенции към милиардера, публикуването на тази информация предизвика широк обществен отзвук в САЩ, пише БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама