Започва затопляне

07:00, 24 дек 21 25 1418 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Преди обяд все още облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще духа умерен, северно от планините временно силен югозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в Северна България до 13°, в София 7°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е около 9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 2°, показва прогнозата на НИМХ. 

През два от коледните дни (събота и неделя) ще духа до умерен, на места северно от планините и в Източна България, временно силен югозападен вятър. Облачността ще е разкъсана, в събота все още предимно висока и средна, в неделя ще се увеличава и вплътнява, а по-късно през деня на отделни места в Северозападна България ще превали слаб дъжд. Преобладаващите дневни температури ще са между 8° и 13°, на места в Северна България и източните райони до около 16°, а минималните в по-голямата част от страната ще са положителни.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама