Топла Коледа

07:00, 25 дек 21 25 1405 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Коледа ще бъде топла. Ще има разкъсана облачност, след обяд и над северните райони предимно значителна. Ще духа до умерен, в източните райони и северно от планините и временно силен вятър от запад-югозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София около 8°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана, след обяд предимно значителна облачност. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя и понеделник северно от планините и в Югоизточна България ще духа умерен югозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, покрай Дунав, където вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще бъде мъгливо и там дневните температури ще остават по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са между 8° и 13°. В Предбалкана и югоизточните райони до около 16°. Утре все още в отделни котловини и покрай Дунав минималните температури ще са малко под нулата, в останалата част от страната ще са положителни - между 2° и 7°. В неделя в Северозападна България, а в понеделник на места и в останалата част от страната, ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 1400 m - от сняг, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама