Шефът на Pfizer е изпълнителен директор на годината

16:33, 26 дек 21 25 1899 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

CNN Business определи шефа на фармацевтичната компания Pfizer Алберт Бурла за изпълнителен директор на годината. В аргументацията на избора се казва, че компанията има огромен принос в борбата срещу Covid-19.

Pfizer направи много добро за човечеството и ние сме много горди с това постижение”, каза Алберт Бурла. В годината, в която ваксините срещу Covid-19 станаха масово достъпни, имунизацията помогна за стабилизирането на икономиката на САЩ и на целия свят, отбелязва CNN в аргументацията за наградата, предаде БНР.

Pfizer не е единствената компания, която произвежда ваксина, признава медията. Но лидерът, дори повече от европейския разработчик на ваксината BioNTech или конкурентния Moderna, се превърна в синоним на борбата срещу коронавируса.

Освен това компанията разработи лекарство, което може драстично да намали риска от тежки усложнения, хоспитализация и смърт за хора, заразени с вируса. Агенцията по храните и лекарствата обяви миналата седмица, че е одобрила пероралното лечение с паксловит. Приемът на хапчето трябва да се започне възможно най-скоро след диагностициране и в рамките на 5 дни от поява на симптомите.

Алберт Бурла е роден в Солун през 1961 година и напуска Гърция на 34-годишна възраст. В родния си град завършва ветеринарна медицина и известно време работи като ветеринарен лекар.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама