Мъж с бомба нахлу в черногорска банка

13:24, 28 дек 21 / Свят 25 2326 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Полиция и спецчасти евакуираха част от центъра на крайбрежния черногорски град Бар, след като мъж се барикадира в банков офис и обяви, че носи взривни устройства, съобщават сръбски медии.

Той е обявил, че няма да напусне обекта, докато не бъдат върнати парите, „откраднати“ от работниците на предприятието „Приморка“.

Противоречиви са информациите дали държи заложници, но по последни данни нападателят е изгонил всички от офиса и е сам.

Мъжът е идентифициран като Един Бегзич, син на работещи в „Приморка“. Той е споделил и видео в социалните мрежи, в което разяснява исканията си и показва самоделните взривни устройства, предаде bTV.

Според медийни публикации, нападателят е въоръжен и е оставил в района на банката газови бутилки, чували с пирони и други метални предмети, които могат да се превърнат в смъртоносни шрапнели при експлозия. Бегзич твърди, че проблемите на компанията са започнали след заем от банка NLB, който е бил част от план на държавата за изплащане на забавените заплати в размер на около 160 000 евро. Това, обаче, не се е случило и работниците по думите му „нямат нито живот, нито здраве“.

Според него банката сега трябва да изплати забавените пари с лихвите. Бегзич е поискал намеса по случая от страна на премиера на Черна гора, вицепремиера и на говорителя на парламента. Полицията преговаря с въоръжения мъж.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама