Коронавирусът у нас: 1235 нови случаи

09:10, 29 дек 21 25 1773 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

1235 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 22 622 теста, което значи, че положителните проби са около 5,5%.

През последните 24 часа са починали 34 души с Covid-19, като 85% от тях не са били ваксинирани. Като излекувани са отчетени 1532 души. В болница се лекуват 4142 пациенти, което е леко увеличение спрямо последните дни. 481 от тях са настанени в интензивни отделения.

През вчерашния ден са поставени 3867 дози ваксини. Така броят на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 900 536. Бустерна доза са си поставили 255 636 души.

Има данни, че Омикрон е в страната

Имаме данни, че Омикрон вече е в страната“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV. Тя коментира, че има съмнителни PCR тестове, които допълнително потвърждават наличието на новия вариант.

Аргирова допълни, че на едно място са установени 6 случая, в друга лаборатория – още два, а на други места – 10 случая на Омикрон. „Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина“, каза още Аргирова. Тя уточни, че всички случаи трябва да бъдат потвърдени от Националния център по заразни и паразитни болести, но това вероятно ще се случи до дни.

Според Аргирова настоящите мерки са достатъчни за ограничаване на заразата с Омикрон, но те трябва да се спазват и да се контролира тяхното спазване.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама