COVID-19 по света: Рекорди по брой заразени в Европа

09:23, 29 дек 21 25 2100 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Рекорди по брой заразени с коронавирус в редица европейски страни.

Франция регистрира над 179 000 нови случая - най-високия брой от началото на пандемията. Правителството обяви нови мерки за ограничаване на епидемията, като намали броя на събиращите се на публични места и въведе отново задължителното носене на маски.

Великобритания също отчете рекорд на инфекциите, но премиерът Борис Джонсън заяви, че няма да въведе нови ограничения тази година. Въпреки това министри призоваха британците да празнуват Нова година предпазливо и предупредиха, че правилата може да бъдат затегнати, ако има риск от претоварване на здравната система.

Рекорден брой заразени бяха отчетени също в Италия, Гърция, Португалия и Швейцария.

Израел тества четвърта доза ваксина

СЗО: 11% ръст на заразените с COVID-19 за седмица

Наблюдава се 11% ръст на новите случаи на COVID-19 за последната седмица. Повече от 4,9 млн. души по света са се заразили с коронавируса, а над 44 хил. са починали, съобщиха от СЗО.

Това е увеличение от 11% в сравнение с предходната седмица.

39% е увеличението в Северна и Южна Америка, 7% в Африка и 3% в Европа. В Европа са регистрирани 57% от инфекциите и 53% от смъртните случаи. Най-много нови случаи са регистрирани в Съединените щати – 1 185 653, пише bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама