София се отказа от зарята в новогодишната нощ

09:40, 30 дек 21 / София 25 2742 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Светлинно шоу, вместо новогодишна заря, организира Столичната община на 31 декември. За сметка на традиционните фойерверки от 19 ч. в последния ден на 2021 г. общината ще поздрави софиянци със светлинен спектакъл, който ще се прожектира върху сградата на Българската народна банка.

Светлинното шоу ще продължи 30 минути и е по проект на Дони и Нети. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Посрещнете празниците без фойерверки, мислете за животните

„Съобразили сме се както с противоепидемичните мерки, така и с кампанията за ограничаване на ползването на фойерверки на „Четири лапи“, която подкрепяме от самото ѝ начало. Затова и София в момента подготвя наредба за регламентиране на използването на фойерверки. Очаквам тя да бъде приета от общинския съвет в началото на следващата година, като до момента има одобрението на съветници от всички политически сили“, написа Фандъкова на страницата си във Facebook.

Без фойерверки и пиратки за празници и тържества в София

Кметът на София призова гражданите също така „да не използват или поне да ограничат използването на фойерверки в тези празнични дни“, като допълни, че реалният проблем не обхваща само новогодишанта нощ, но и в дните преди и след нея.

Фандъкова напомни и причините да се откаже от новогодишната заря - негативното отражение върху деца и бебета с увреждания, страх сред животните, както и замърсяване на въздуха.

До момента на призива на кампанията без фойерверки освен София са отговорили още от Стара Загора и Симитли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама