Как да използвате продуктите, които вече имате?

12:30, 31 дек 21 / Любопитно 25 1622 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Вероятно много често ви се случва да имате някои продукти в хладилника или склада, но да не знаете как да ги съчетаете или как да ги използвате по различен начин. Много често се храните еднакво или просто не можете да акумулирате нови идеи. Именно тогава ви трябват нови знания - как да използвате продуктите, които вече имате.

Зеленчуци

Ако винаги имате остатъчни зеленчуци, които не можете да се сетите какво да направите, то най-лесното е да направите разядка. Ако имате останали чушки, можете да ги изпечете и след това да ги накиснете в оцет и чесън. Това е разядка, която наистина може да се хапва самостоятелно с няколко филии хубав хляб. Като казахме хляб, може да си направите домашен. Има множество рецепти за домашен хляб, които са със съставки, които присъстват във всеки дом. Замесете го набързо и след това изпечете и се насладете на разядката си.

Ако имате останали домати, може да издълбаете вътрешността им и да направите разядка от извара, сирене, чесън и подправки, и да напълните доматите. Това е идеално предястие, което ще изненада гостите ви и ще направи преживяването им още по-идеално.

Ако имате изостанали краставици, но не ви се прави поредната салата, направете таратор. Няма семейство, което да не обича таратор по всяко време на годината. Не забравяйте да добавите натрошени или смлени орехи, както и добро количество копър.

Плодове

Ако често плодовете ви изостават, не се колебайте да направите бананов хляб или кекс. Може да направите и бананово-шоколадови мъфини, които стават буквално за няколко минути. Плодовете ще допринесат за допълнителната свежест на сладкиша, а ароматът му ще бъде съвършен. Същото важи за всеки един плод, ябълка, круша и др. Ако имате плодове, които изостават, като мандарина, портокал, помело и други цитруси, може да си направите вкусен фреш или мармалад за сутрешните палачинки.

Яйца и млечни продукти

Ако винаги ви остават повече яйца или млечни продукти, може да ги добавите към кекса и хляба, а може да направите шоколадови суфлета. Противно на всички очаквания шоколадовите суфлета стават много бързо и са изключително вкусни по всяко време. За този десерт ще ви трябват доста яйца, така че ако ви остават, не се колебайте да го направите.

Тестени продукти и варива

Ако често тестените продукти и варива остават във вашия склад, то тогава експериментирайте с начина, по който можете да ги използвате. Ако имате останал боб, може да направите студена бобена салата, която определено ще изненада семейството ви, но и ще си оближат пръстите. Ако имате останали макарони, може да направите италианска паста с пресен босилек, но и изпробваните сладки макарони на фурна, които добре познавате от детството си. Макароните може да направите и на студена салата в комбинация с авокадо и чери домати.

Ако във вашето семейство изостава хляб, то тогава вместо да мухлясва, може да направите домашни крутони с прясна чубрица, които да сложите на вкусна крем супа от тиква или на класическата - картофи с моркови. Изпечените крутони ще направят уханието в дома ви уютно, а в комбинация със супата всичко ще е идеално.

Бон апетит!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама