Нова Зеландия първа посрещна новата 2022 г.

16:20, 31 дек 21 / Свят 25 2122 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Светът отброява последните часове на 2021 г. 

Първи новата 2022 година посрещнаха в Нова Зеландия, още в 13.00 ч. българско време. Тази година обаче празненствата на островната държава се различаваха от това, с което са свикнали новозеландците. Обикновено оживеният център на Окланд беше тих, тъй като ограниченията срещу COVID-19 наложиха отмяната на популярния спектакъл с фойерверки на кулата Sky Tower. Вместо това светлинно шоу от моста освети града.

Последва ги Австралия, а следващи са Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай.

Последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа - между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Снимка: gettyimages

Снимка: gettyimages

Тази година празненствата отново преминават под знака на пандемията от COVID-19

Посрещането на Новата година вече започна от малкия архипелаг Кирибати и островите Самоа в Тихия океан. Последваха ги Нова Зеландия и Австралия, а следващи са Азия, Европа, Южна Америка, Източният бряг на САЩ, Калифорния, Хавай. Последни в 2022 г. ще влязат необитаемите островчета Бейкър Айланд и Хауланд Айланд в Тихия океан, предаде ДПА. Днес и утре посрещането на 2022 година ще отнеме 26 часа - между 10 ч. по Гринуич днес и 12 ч. по Гринуич.

Традиционното пищно огнено шоу в Сидни започна три часа преди Австралия да посрещне новата 2022 г. Стотици хора наблюдаваха на живо зарята на пристанището в най-многолюдния град в страната.

Милиарди хора се готвят за втората поредна Нова година, която отново е белязана от антиковидни ограничения. Много масови тържества и новогодишни фойерверки бяха отменени в цял свят, например в Лондон и Париж

В Берлин няма да има заря пред Брандербургската врата, нито масови празненства, в които да се включат стотици хиляди хора. Обществената телевизия Цет Де ЕФ обаче ще предложи на зрителите си шоу с участието на певици като Бони Тайлър и Мариане Роземберг.

Другаде тържествата ще са в значително ограничен мащаб.

Ню Йорк е готов да посрещне новата година, макар и на фона на по-заразния вариант Омикрон. Организаторите на традиционното честване на Таймс скуеър направиха репетиция с издигане и спускане на кристалната топка. Изпращането на 2021 г. ще мине при затегнати мерки. Броят на присъстващите ще бъде ограничен до 15 хиляди души вместо обичайните 58 хиляди, ще се допускат само напълно ваксинирани и с маски, предаде Нова телевизия.

Всичко изглежда готово за новогодишните тържества и на друго емблематично място - плажа Копакабана в Рио де Жанейро. За очакваните стотици хиляди туристи по тротоарите в близост до популярното бразилско крайбрежие има щандове за сувенири, информационни павилиони, разположени са полицейски коли и кабини за първа помощ. Миналата година традиционното новогодишно шоу с фойерверки се проведе при необичайни мерки за социално дистанциране.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама