Нова година в космоса: Еипажът на МКС може посрещне 2022 г. 15 пъти

20:00, 31 дек 21 / Любопитно 25 1706 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Космонавтите на Международната космическа станция ще могат да празнуват Нова година 15 пъти, тъй като ще пресекат 15  часови зони, където 2022 г. вече е започнала.

Нова Зеландия първа посрещна новата 2022 г.

Екипажът на станцията обаче няма да празнува Нова година всичките 15 пъти. Първият път ще го празнуват в полунощ московско време. След два часа, когато МКС ще лети на юг от Великденския остров, Новата година ще дойде в Германия, откъдето е астронавтът на ЕКА Матиас Маурер. В 08.00 ч московско време утре поздравления за празника ще бъдат получени от представителите на НАСА Марк Ванде Хай, Раджа Чари, Томас Маршбърн и Кайла Барън, когато е полунощ във Вашингтон. След още един час Нова година може да бъде отпразнувана по времето на Хюстън, предаде dir.bg, като се позовава на ТАСС.

Всичките седмина обитатели на МКС ще се съберат на обща импровизирана трапеза за празника. Станцията работи по гринуичко време.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама