Почина легендарната актриса Бети Уайт

10:22, 01 яну 22 / Култура 25 2484 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Почина легендарната актриса Бети Уайт. Тя си отиде на 99 години, тре седмици преди да навърши 100 години.

Тъжната новина съобщи нейният агент пред сп. „People“. „Въпреки че тя щеше да навърши 100 години, си мислех, че ще живее вечно”, каза той, като не посочи причина за смъртта й.

Комедийната актриса, която има повече от 80-годишна кариера, се превърна в любимка на Америка. Тя е носителка на седем награди „Еми“ и е удостоена със звезда на Алеята на славата. Най-известна е с участията си в телевизионния сериал „Златните момичета“ ( на екран от 1985 до 1992 г.), както и с „Живот с Елизабет“ (от 1952 до 1955 г.) и „Шоуто на Мери Тайлър Мур“ (от 1973 до 1977 г.). През периода 2012-2014 година води предаването „Старчета-разбойници с Бети Уайт.

Тя беше абсолютна звезда, когато беше на 60 години и феномен в поп културата, когато беше на 80 и 90-годишна възраст. На 92 години тя изпълняваше главна роля в телевизионния ситкома „Жега в Кливланд”.

Приживе Уайт казваше, че нейното дълголетие е резултат от добро здраве, добър късмет и обич към работата. Тя не се страхуваше да се шегува със себе си, да разказва шеги и то такива, каквито човек не би очаквал от усмихната белокоса възрастна жена, предаде Нова телевизия, като се позова на „Ройтерс“.

Често тя беше питана дали след такава дълга кариера все още има нещо, което иска да изиграе, а нейният стандартен отговор беше „Робърт Редфорд”.

Минути след като новината за нейната смърт се появи Джо Байдън каза пред журналисти: „Това е срамота, тя беше чудесна дама”. „Кой не обичаше Бети Уайт? Толкова сме тъжни за нейната кончина” , коментира неговата съпруга.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама