Петков сменя шефа на КЕВР след скока на цената на газа

19:00, 02 яну 22 / Политика 25 1584 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

КЕВР не си върши работата както трябва. Не беше обсъдено увеличението на цената на газа, изненада беше увеличаването с 30%. Ще има и нов председател - до края на януари. Това не беше естествен скок на цените, защото цената на газа намаля доста в последната седмица. Това обяви премиерът Кирил Петков в първото си интервю за новата 2022 г.

Природният газ поскъпва с 30% от януари

„КЕВР има и друга функция -  да влиза дълбоко в енергийните дружества и да види дали крайната цена е най-оптимална. Не видях такава работа, видях една среща на закрито, каза още премиерът. Видях в това решение някакво ниво на преднамереност. Не знам дали е капан, но не е добра защита към крайния потребител, посочи още Кирил Петков. Заклехме се и КЕВР увеличи цената на тока - имах колебания дали е било преднамерено, но второто решение на 1 януари доста ясно показа, че този орган не си върши работата както трябва. Неговата цел е да защитава публичния интерес“, припомни премиерът.

Рокадите продължават: ДНСК и БАБХ с нови шефове

Надявам се новият орган да има съвсем различен подход към цените. Смяната на председателя ще е добра стъпка в правилната посока. Изненадващи решения, които не са базирани на проверка и анализ, не ми харесват, допълни премиерът.

Новият човек трябва да е с подходящия опит, мотивация и експертиза да работи за потребителите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама