Трифонов: Подкрепа за РМС, ако паднат визите за САЩ

11:36, 03 яну 22 / Политика 25 1647 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обвърза подкрепата на страната ни към Северна Македония за членството ѝ в Европейския съюз с падането на визите за САЩ и влизането на България в Шенгенското пространство за свободно пътуване.

В Скопие са уверени: България ще вдигне блокадата през 2022 г.

„Темата за Македония, извинете - темата за Северна Македония, е важна за всички българи. Защото е част от националната ни история и най-важното - защото над 200 хиляди български воини са умрели за свободата и обединението на тази земя“, написа Слави Трифонов в своя Facebook.

„Ходил съм един път в Македония. В Скопие, срещу българското посолство, имаше голям надпис, написан със спрей. Надписът гласеше: „Бугари, мрете!“. Стоях срещу този надпис половин час. Гледах го и си мислех – защо, бе хора, какво сме ви направили, за да изпитвате такава омраза? По чисто исторически и емоционални причини не трябва ли да е обратното? Нали стотици хиляди от вас имат български паспорти“,запита той.

Македония ли е родината на славянската азбука според Русия?

Трифонов припомня, че на 10 януари ще има Консултативен съвет при президента Румен Радев по повод подкрепата на страната ни за еврочленството на Северна Македония. „Темата е Македония, извинете - Северна Македония, защото македонците искат да стават членове на Европейския съюз, а България ги блокира и всички ни натискат да ги пуснем. Въпреки всички факти, които ви изложих по-горе. И как да постъпим сега, уважаеми българи, които не се срамувате да се наречете българи и носите понятието „българин“ с гордост и достойнство в душата си“, пише лидерът на ИТН. 

„Ще ви кажа какво мисля аз. След като американците толкова много искат Северна Македония в Европейския съюз, нека гражданите на България, както гражданите на повечето държави в Европейския съюз, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тоест ние сме пълноправен член на ЕС и българските граждани, тъй като са европейци, нямат нужда от визи, за да отидат в Америка“, посочва Трифонов.

По думите му щом сме пълноправен член на Европейския съюз, то България веднага трябва да стане и член на шенгенското пространство. „Аман от чакане, чакални и уж сме европейци, ама сме по-малко европейци от истинските европейци. Така че - без визи за Америка и членове на Шенген веднага“, призовава той. 

Русия отново с провокация: Кирилското писмо свързвало руските и македонски езици

„При тези условия и ако македонците, извинете - северномакедонците, изпълнят нашите условия, подписани в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония, можем да започнем преговорния процес за допускане на Северна Македония в Европейския съюз“, написа още лидерът на ИТН.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама