„Изглеждат като бандити, а са деца“: Ученици пребиха свой връстник и се похвалиха в интернет

16:28, 05 яну 22 25 2602 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Група тийнеджъри пребиха свой връстник, заснеха побоя с телефони и качиха клипа в интернет. Кадрите с насилие възмутиха жители на столичния квартал „Лагера” и потребителите в социалните мрежи.

На видеото се вижда как група от момчета и момичета на 14-15 години нанасят побой на момче в междублоково пространство. Причината е момиче. Насилието се е разиграло след Коледа. Според свидетели те са деца от „Лагера” и други квартали, а тормозът продължавал месеци наред.

Няколко дни по-късно десетки въоръжени и маскирани тийнейджъри се върнали, за да отмъщават. Това подтикнало жители на квартала да се намесят, като повикат и полиция.

„Бяха се събрали сигурно 50-60 човека... С няколко мои приятели успяхме да потушим напрежението. Бяха с маски, качулки. Иззехме им оръжията – пистолет, тръба, бухалки. Изглеждаха като бандити, а като им махнахме маските, се видя, че са дечица”, разказва свидетел пред Нова телевизия.

След като майката на битото момче вижда клипчето, подава жалба в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Материалите по случая са предадени на прокуратурата. Вече са разпитани пострадалият ученик и майка му. Предстои да бъдат издирени и извикани за разпит учениците, нанесли побоя на момчето, предаде БНР. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама