Казвам се Ковид и не съм вирус

13:10, 09 яну 22 / Любопитно 25 1788 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Какво може да ти донесе името? За индийския основател на стартъп за пътувания Ковид Капур, то го превърна в сензация в социалните мрежи.

Профилът на 31-годишния Капур в Twitter гласи: Казвам се Ковид и не съм вирус”. Тази седмица той написа, че е пътувал извън Индия за първи път от началото на пандемията и се е сблъскал с куп хора, които са се забавлявали с името му.

Бъдещите пътувания в чужбина ще бъдат забавни!”, написа той в туит. Коментарът предизвика лавина от шеги, мемета, съобщения и молби за интервю, в момент на леко облекчение, тъй като в Индия броят на случаите на силно заразния вариант Омикрон рязко нараства.

Самият Капур се шегува със себе си, като заявява, че е Ковид позитивен от 1990 г.” и публикува снимка, на която държи бутилка бира Корона”.

Внезапният прилив на внимание към него е бил напълно неочакван”, но се надява, че ще донесе известна публичност на бизнеса му в много труден момент" за сектора, каза самият Ковид пред АФП.  При представянето на името си на бизнес срещи, то му помага да „разбие леда“, но е казал на кафенетата да не съобщават името му, когато му подават напитка.

Ковид е много необичайно име в Индия, но на хинди и санскрит означава учен или образован човек, като „д” се произнася с много меко ударение. Майката на Капур е избрала името доста преди раждането му, пише БГНЕС.

Това е запомнящо се име с красиво значение”, заяви той и допълни: „То прави поразително впечатление на всеки, с когото се запознавам. Никога не бих го променил”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама