„ФилоСофия с Боби Велков“: Хали-Гали

17:00, 08 яну 22 / София 25 2176 Шрифт:
Боби Велков Автор: Боби Велков

София се нуждае от нова градска конвенция, от нов обществен договор между управляващите града и неговите жители. Това е фундаментален въпрос, който излиза далеч извън това кой ще e следващият градоначалник и следващият състав на градския парламент. От това зависи бъдещето на града, накъде и как той ще се развива.

Нова година – ново спасяване! Този път наред са Халите. Спасителите на София предлагат Халите да останат в ръцете на разрушителите на София. Само че тяхното истинско спасяване ще дойде, когато наистина попаднат в управлението на голяма търговска верига, която има политика, ноу-хау и корпоративни ценности. От опитен общинар поне се очаква да знае, че всичко, което е попаднало в ръцете на общинско дружество е завършило трагично – или с приватизация, или с ограбване, или е забатачено завинаги (с много малки изключения). Помним кога бяха приватизирани Халите! Когато бяха на общината, разбира се. Кой ще развива тази търговска и културна дейност в Халите? Тези, които са окупирали чрез свои проксита цялата тази дейност в София ли?

В цяла Европа могат да се видят успешни и устойчиви модели на взаимодействие между обектите с културно значение и бизнеса. Опитът Халите да се превърнат в тема на месечните кампании на „Спаси София“ е най-прекият път те да не получат шанс за спасяването и развитието си, защото най-вероятно ръководството на Общината ще се огъне и ще намери начин да спре процедурите, след което Халите ще станат точка от предизборните обещания. Като са толкова напористи спасителите, да си сложат подписите под план за развитие и да гарантират, че ако се приеме това, което предлагат, Халите ще имат бъдеще във всяко едно отношение, не само като част от предизборна програма. Няма да го направят обаче, защото не са го направили досега. От сочене с пръст до поемане на отговорност пътят е дълъг, направо невъзможен.

Вече се чудя кой ще спаси София и мисля, че е време за ТВ формат „София търси спасител“.

Търговската функция трябва да се допълни с богата културна програма, а Столична община да се ангажира с промотирането на Халите чрез партньорската си мрежа и културния си календар“ – из дневниците на спасителите.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама