На прага на петата вълна: Премиерът отново призова българите да се ваксинират

15:33, 08 яну 22 / Политика 25 1451 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не трябва да ние страх от ваксинацията! Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас! Това обяви премиерът Кирил Петков в извънредно обръщение на прага на новата, пета вълна на Covid-19.

Преди дни здравните власти официално потвърдиха присъствието на новия, по-заразен вариант на коронавируса - Омикрон, у нас. Това в комбинация със събирането на хора по време на празниците, доведе до значителен ръст в броя на новите случаи през последните дни.

Факт е, че сме на прага на петата вълна на Covid-19. За съжаление вече 5 хил. легла в болниците са заети само с новопостъпили. Само вчера имаме новозаразени 5500 човека. 522-ма са на интензивни легла. Единственият начин да успеем да останем с минимални ограничения е чрез ваксинация“, обяви Кирил Петков.

 

 

По думите му добрата новина е, че за последните три дни 100 хил. българи са избрали да се ваксинират. „Вече има 2 милиона българи напълно ваксинирани. Не трябва да ние страх от ваксинацията. Може да попитате и вашия личен лекар, че на базата на нови научни данни ваксинацията е най-добрата защита дори за хора със странични заболявания“, посочва премиера.

Петков обяви, че ако достигнем 75% на ваксиниране, ще успеем да се справим с вълната и няма да се стигне до затваряне на училища, бизнеси и на хора по стълбите на болниците. Той отново повтори, че докато е премиер, ваксинацията няма да бъде задължителна.

„Да, изборът е на всеки един от нас и той трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас!“, призова премиерът, който и този път добави, че дока

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

 

Добрата новина е, че

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама