Ваксинирани депутати от „Възраждане“ агитират срещу имунизацията

19:28, 09 яну 22 / Политика 25 2328 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутати от „Възраждане“, за които ваксините „експериментална течност“, се оказаха ваксинирани, показва разследване на bTV.

Секретарят на „Възраждане“ Николай Дренчев, който обяснява пред телевизията, че никога няма да се ваксинира, всъщност е ваксиниран с „Янсен“ на 19 август. Депутатът Иво Русчев също е ваксиниран - преди осем месеца

Стоян Таслаков също признава, че е ваксиниран. Направил това под „натиска“ на семейството - ваксинирал се за да предпази 94-годишния си дядо. В групата има още един ваксиниран - Даниел Петров. Той също се ваксинирал с „Янсен“

И четиримата ваксинирани депутати твърдят, че имат зелен сертификат, но не го използват.

Освен тях, в групата има двама преболедували депутати и един, който в момента е под карантина. Всички те също би трябвало да имат зелени сертификати.

Окончателно: Зелен сертификат и за парламента

На последните избори партията получи 130 хил. гласа и вкара в парламента 13 депутати, като по време на кампанията и сега води отчетлива кампания срещу прилагането на зелените сертификати, а ваксините срещу ковид нарича „експериментална течност“. 

Следващата седмица „Възраждане“ организира голям протест пред сградата на Народното събрание именно срещу зеления сертификат. Освен това от партията се готви да внесат жалба до Конституционния съд срещу решението за влизане със зелен сертификат в парламента, ако успее да събере необходимите подписи.  

Така напрактика излиза, че половината депутати от парламентарната група на „Възраждане“ се канят да протестират срещу зелените сертификати, въпреки че притежават такива.

Костадинов: Личният здравен статус на всеки е неприкосновен

 
 

Тази вечер в статус във „Фейсбук“ Костадинов съобщи, че утре ще подаде жалба в Комисията за защита на личните данни и в съда.

По думите му, личният здравен статус на всеки е неприкосновен и според него е престъпление личните данни на четирима граждани да се появяват в национален ефир.

Костадинов отрича да е отклонявал покана на bTV за интервю и заявява готовност да отговаря на въпроси на протеста срещу зелените сертификати, който партията му организира. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама